Wireless smart sensor issues and how to overcome them!

Løsningen på alle smart-sensor-utfordringer er her!

Smart sensorer forbedrer industriell effektivitet, sikkerhet og bærekraft. Digitalisering er nødvendig for å holde seg konkurransedyktig. Likevel kvier bedrifter seg for den teknologiske utfordringen som digitalisering innebærer. Vi tok tak i saken og løste all smart sensor-problematikk.

El-Watch utvikler smart sensor-løsninger for industriell monitorering av tilstand, ytelse og forbruk. I løpet av de tjue årene vi har jobbet med sensorutvikling har vi støtt på alt av smart sensor-utfordringer du kan tenke deg. Det ledet oss til utviklingen av vår nyeste generasjon med trådløse sensorer.

Smart sensorene våre kalles for Neuron IoT sensors, og vi tør påstå at de er det nærmeste du kommer et perfekt smart sensor system. La oss ta en kikk på de vanligste utfordringene som bedrifter frykter og forklare hvorfor dette ikke lenger er noe problem med Neuron smart sensors.

Innhold

 1. Installasjon av smart sensorer er vanskelig
 2. Trådløse sensorer har begrenset funksjonalitet
 3. Sensorene må ofte skiftes ut eller oppgraderes
 4. Tilkoblingsproblemer (Cloud/IoT/Wireless)
 5. Smart sensorer er unøyaktige i tøffe forhold
 6. Utilstrekkelig cybersikkerhet
 7. Sensornettverk har høyt strømforbruk
 8. Administrasjon av smart sensorer er ressurskrevende
 9. Smart sensorer er alt for dyre
 10. Hvordan unngå alle smart sensor-utfordringer?

Installasjon av smart sensorer er vanskelig

Trådløs overvåking av industriell produksjon med smart sensorer og IoT har utviklet seg med stormskritt. Det er ikke mange år siden smart sensorer var tungvinte å bruke og vanskelige å installere. Dessverre finnes det fremdeles haugevis med gammeldagse og upraktiske sensorvarianter på markedet.

Smart sensorene våre er designet for enkel installasjon som alle kan klare; det trengs ingen tilpassing av maskiner eller utstyr. De fleste av våre trådløse sensorer festes med magnet, teip eller strips, mens noen festes ved å stramme en bolt.

Trådløse sensorer har begrenset funksjonalitet

Mangelen på spesialdesignede sensorer hører fortiden til. I løpet av det siste tiåret har utvalget av trådløse IoT-sensorer eksplodert. Stadig flere industriprosesser blir forbedret ved hjelp av trådløse sensorer, mye takket være utvidet utvalg av funksjonelle smarte sensorer.

El-Watch leverer mer enn 50 sensorvarianter for alle typer industriell overvåking. Noen av våre mest populære sensorer er Neuron Vibration, Neuron Temperature, Neuron Gauge Pressure og Neuron Humidity

Produktbrosjyre

Finn den perfekte løsningen

Vi tilbyr over femti forskjellige typer sensorer. Oppdag nye muligheter i vår produktbrosjyre.

Sensorene må ofte skiftes ut eller oppgraderes

Fordi sensorteknologien stadig forbedres, anbefaler vi sensoroppgraderinger fra tid til annen. El-Watch sørger imidlertid for at oppgradering av smart sensor-nettverk er enklere og billigere enn noen gang.

For det første er våre Neuron sensorer veldig robuste, tilnærmet slitasjefri og kalibrert fra fabrikk. Batteriene gir de trådløse sensorene en levetid på omtrent ti år.

Det vil med andre ord si at du normalt vil oppgradere til ny og forbedret teknologi før smart sensorene må byttes. Skulle du trenge å oppgradere sensornettverket, er våre trådløse sensorer enkle å installere. Appen hjelper deg med plassering og oppsett.

Tilkoblingsproblemer (Cloud/IoT/Wireless)

Da IoT og skyløsninger først kom på banen var det utbredt med tilkoblingsproblemer. Med dagens trådløse sensorteknologi er situasjonen ganske annerledes fordi kablede løsninger var kompliserte å installere og langt mer kostbare å ta i bruk.

Trådløse sensorer er billigere, enkle å installere og minst like pålitelige. I tillegg er overvåking, vedlikehold og analyse av sensordata mer brukervennlig enn noen gang med Neuron Sensor Appen. Alternativt kan du bruke en av våre API-er i ditt eget system.

Appen viser deg et «kart» over dine sensorer, gatewayer og systembrukere. For å gjøre administreringen enda enklere kan du blant annet endre navn på sensorene, putte dem i grupper og legge til bilder over plasseringen.

Smart sensorer er unøyaktige i tøffe forhold

Utdatert sensorteknologi kan medføre unøyaktige avlesninger, spesielt under industrielle forhold. Oppdaterte sensornettverk med de nyeste smart sensorene på markedet gir deg den mest nøyaktige avlesningen.

De fleste av våre smart sensorer måler data med noen sekunders mellomrom og rapporterer hvert andre minutt. Alle målinger og statistikker lagres i skyen og er alltid tilgjengelige for deg i appen. Uregelmessigheter rapporteres umiddelbart og utløser alarmer på enhetene dine.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

La oss oppdatere deg på siste nytt innen IoT og sensorteknologi

Utilstrekkelig cybersikkerhet

Fremveksten av IIoT (de industrielle tingenes internett) førte til nye bekymringer om utilstrekkelig cybersikker. Etter hvert som større mengder data begynte å bli behandlet i skyen, fikk sikkerhet og personvern desto mer oppmerksomhet.

Hos El-Watch tar vi cybersikkerhet på alvor. Alle gateway-data leveres via MQTT med TLS-kryptering. På samme måte går all app- og API-trafikk via HTTPS over TLS.
All datalagring er beskyttet av AES-krypterte databaser. Vi bruker også to-trinns-bekreftet pålogging for å forhindre at uvedkommende misbruker dine passord.

Sensornettverk har høyt strømforbruk

Sammenlignet med industriell overvåking for ti år siden, har energiforbruket blitt kraftig redusert. Likevel bruker industrielle smarte sensor-nettverk en del strøm, ikke minst på grunn av kontinuerlig databehandling.

Sensorer som skal overvåke og begrense industriell energibruk har paradoksalt nok en tendens til å trekke en del strøm. Problemet er ikke kostnaden, men at konstant strømforbruk vil tære på sensorenes levetid.

Naturligvis har vi kommet opp med en løsning som eliminerer dette problemet. El-Watchs smart sensorer er nemlig designet for å minimere databehandling i selve sensorene. Dette sikrer en levetid på omtrent ti år før batteriene er utladet.

Administrasjon av smart sensorer er ressurskrevende

Installering og administrering av store sensornettverk krever litt finesse, men i det siste har prosessen blitt mye mer letthåndterlig også for ufaglærte sensoroperatører. Alle kan installere våre smart sensorer, og administrering i Neuron Appen er intuitiv og selvforklarende.

Riktignok er det mange smart sensorer å holde styr på i store IIoT-nettverk. Appen gir full oversikt slik at du enkelt kan følge med på alle operasjoner. Når du først får taket på det, har ethvert selskap stort potensial for innsparing og økt overskudd.

Appen kan for eksempel informere deg om hvor hardt du kan presse utstyret ditt uten å skade det. Den hjelper deg også med å minimere energiforbruket, iverksette prediktivt vedlikehold og oppdage utstyrs- eller funksjonsfeil som forstyrrer ytelsen.

El-Watch sitt store utvalg av smart sensor-løsninger kan tilpasses de fleste industrielle virksomheter. Det betyr at kunder flest får alle sine monitoreringsbehov dekket hos oss og dermed slipper å forholde seg til forskjellige sensor-, IoT- og skyleverandører.

Get started with Neuron sensors from El-Watch

Smart sensorer er alt for dyre

Som forklart, er mange av fortidens smart sensor-utfordringer allerede løst. Installasjon pleide å være kostbart, spesielt kablede løsninger. De nyeste trådløse sensorene på markedet koster bare en brøkdel av prisen og monteres på et øyeblikk.

De siste 15 årene har gjennomsnittsprisen på IoT-sensorer falt med nesten 70 prosent. I tillegg har det blitt utviklet mange verktøy som hjelper deg med å etablere funksjonelle infrastrukturer for industriell overvåking med smart sensorer.

Investerings-avkastningsbalansen (ROI) har med andre ord endret seg dramatisk. Smart sensorer er en god investering fordi de er relativt billige å kjøpe, raske å installere og designet for å fremme bærekraftig utvikling, både med tanke på økonomi og miljø.

Enhver bransje vil tjene godt på å investere i trådløse smart sensorer. Ta kontakt med El-Watch for å finne ut hvordan din bedrift kan øke utnyttelsen av ressurser og effektivisere driften med smart sensorer.

Hvordan unngå alle smart sensor-utfordringer?

Det er enkelt! La El-Watch ta seg av dine industrielle monitoreringsbehov. Da forsvinner alle smart sensor-utfordringer som dugg for solen. Her er de fem største fordelene ved å investere i El-Watchs trådløse smart sensorer:

 1. Robuste sensorer designet for industriell bruk
 2. Enkel og fleksibel installasjon
 3. Bærekraftig overvåking, ta vare på ressursene dine
 4. Et bredt utvalg av sensorer til de aller fleste behov
 5. Sikker og håndterbar dataadministrasjon

Suksesshistorie: Bergene Holm unngikk maskinhavari med smart sensorer

Klar for å prøve trådløse sensorer?

Kontakt en av våre salgs-representanter for gode råd og en hyggelig sensor-prat.

Kilder

Encyclopedia.pub: Architecture and Challenges of Industrial Internet of Things
Fierce Electronics: How to Avoid The Five Most Common Sensor Malfunctions
Heraeus: Sensor Challenges in Future Markets
IntechOpen: Wireless Sensor Networks: Applications and Challenges
IRJET: Challenges and issues in wireless sensor network – A review
MDPI: Intelligent Sensors in the Industry 4.0 and Smart Factory
SSRN: Evolution of IoT to IIoT: Applications & Challenges

KUNNSKAPSSENTER

Lær mer