El-Watch Neuron Sensors - A sixth sense for IoT monitoring (Neuron sensorsystem i praksis)

Neuron sensorsystem – En sjette sans for IoT-basert overvåking

El-Watch sitt Neuron sensorsystem ble lansert i 2019 og er en komplett løsning for IoT-basert industriell overvåking. Med banebrytende teknologi gjorde vi prediktivt vedlikehold og produksjonseffektivisering mer tilgjengelig enn noen gang.

Hadde det ikke vært flott om vi kunne fornemme feil i industrielle systemer slik som vi fornemmer smerter i vår egen kropp? Tenk om vi kunne behandle svekkede deler av produksjonen før de forårsaker reell skade. Det kan vi med Neuron sensorsystem.

I motsetning til vanlige sensorbaserte overvåkningssystemer er ikke Neuron systemet forstyrrende mot din eksisterende prosesstyring. Det integreres raskt og enkelt og forteller deg hvordan dine maskiner har det.

Neuron sensorsystem er mer enn bare et overvåkingssystem. Det tilpasser seg dine rutiner og forbedrer produksjonen ved bruk av trådløse sensorer, IoT-basert overvåking og prediktivt vedlikehold.

Vi er enda ikke i stand til å oppgradere vårt menneskelige nervesystem, men industrielle supersanser er allerede her. Neuron sensorsystem optimerer industrielle prosesser og gir din bedrift et stort konkurransefortrinn i markedet.

Innhold

 1. Hvorfor heter det Neuron sensorsystem?
 2. Neuron-systemets hovedkomponenter
  Neuronsensorene
  Neuron Gateway
  Neuron Cloud
  Neuron App
 3. Fordelene med IoT-basert overvåking
 4. Industrielle bruksområder for Neuron sensorsystemer

Hvorfor kalles det Neuron sensorsystem?

Nerveceller blir også kalt Neuroner. I hovedsak er El-Watchs IoT-baserte overvåking et nervesystem for industrivirksomhet. Neuronsensorer er som nerveceller mens IoT danner et nevralt nettverk for fri signalflyt i hele systemet.

Neuron-systemet gir deg total innsikt i alt av maskineri og utstyr. Enda viktigere, det strømlinjeformer overvåking på en svært tilpasningsdyktig måte med trådløs og batteridrevet teknologi.

Neuron-systemets hovedkomponenter

Neuron-systemet er designet for naturlig tilpassing til all industriell virksomhet. Ideen er å forbedre og optimere produksjonen uten å stoppe den, selv ved installasjon, justering eller oppskalering. For å oppnå dette har vi utviklet fire hovedkomponenter.

Neuronsensorene

De trådløse Neuronsensorene, eller industrielle nerveceller om du vil, er hjertet av vår operasjon. De har et robust design som er laget for å tåle tøffe industrielle forhold. Neuronsensorene går på batterier med en forventet levetid på omtrent ti år.

Neuron Gateway

Neuronsensorene kommuniserer lokalt med Neuron Gateway som er bindeleddet mellom sensorene og skyen. Gatewayen er essensiell fordi den gjør Neuron-systemet enkelt, brukervennlig og veldig skalerbart. Den kontrollerer dataflyt i begge retninger og bufrer de forhåndsbehandlede dataene.

Neuron Cloud

Neuron Cloud tilsvarer ditt eget langtidsminne. Det er her data fra Neuronsensorene lagres. Neuron Cloud er utvilsomt bedre enn vår egen hjerne; den glemmer aldri noen ting og all informasjon er tilgjengelig med et enkelt søk.

Neuron API-er befinner seg også i Neuron Cloud. Disse er nyttige for kunder som ønsker å bruke sine sensordata i egne systemer.

Neuron App

Neuronappen er ditt installasjons-, administrasjons-, og analyseverktøy. Det er også ditt kontrollpanel. Når sensornettverket er oppe og går, er appen det eneste verktøyet du trenger for å ha full oversikt over alle maskiners tilstand, forbruk og ytelse.

Produktbrosjyre

Finn den perfekte løsningen

Vi tilbyr over femti forskjellige typer sensorer. Oppdag nye muligheter i vår produktbrosjyre.

Fordelene med IoT-basert overvåking

Neuron sensorsystem gir din bedrift mange fordeler. Den viktigste er kanskje at det legger til rette for prediktivt vedlikehold. Dette hindrer produksjonsstans, fremmer effektivitet og åpner for massive innsparinger.

Kort sagt vil prediktivt vedlikehold si kontinuerlig overvåking av utstyr for å følge med to ting: 1. Hvor stor belastning utstyret tåler. 2. Når det lønner seg å utføre vedlikehold. Førstnevnte øker effektiviteten, sistnevnte forhindrer uønsket produksjonsstans påfølgende svinn og tap av råvarer.

Potensialet til prediktivt vedlikehold i industrisektoren engasjerer oss voldsomt. Derfor har vi skrevet en egen artikkel som forteller deg alt du trenger å vite. Klikk her for å finne ut mer om hvordan prediktivt vedlikehold fungerer.

Brukervennlighet er enda en fordel med IoT-basert overvåking. Neuronsensorene og appen er enkle å installere og ta i bruk. Det krever ingen opplæring for å effektivisere overvåking, øke produksjonseffektiviteten og forebygge maskinhavari.

Industrielle bruksområder for Neuron sensorsystemer

Robuste trådløse sensorer kan brukes til så mangt i industriell sammenheng, blant annet monitorering av tilstand, ytelse og forbruk i teknisk utstyr. Prediktivt vedlikehold får ofte mest fokus fordi det også øker produktiviteten og arbeidernes sikkerhet.

Men vedlikehold er bare en av mange industrielle prosesser som Neuronsensorene kan effektivisere og forbedre. For eksempel er IoT-overvåking mye brukt i både innendørs og utendørs landbruk for å optimalisere plantevekst.

Temperatursensorer og IoT-overvåking er også utbredt i næringsmiddelindustrien. Konstant overvåking og fleksible alarmløsninger gjør det mye enklere å sikre at kjølekjeder ikke brytes og bidrar dermed til økt matsikkerhet.

Neuronsensorer brukes også til bygningsautomatisering for å fremme økonomisk og miljømessig bærekraft. IoT-overvåking brukes blant annet til å kontrollere bygningssystemer som HVAC, brann-/røykvarslere, dør/vindusmekanismer, etc.

Klar for å prøve trådløse sensorer?

Kontakt en av våre salgs-representanter for gode råd og en hyggelig sensor-prat.

Kilder

Cisco: What Is Building Automation?
Journal of Physics: Towards an intelligent HVAC system automation using Reinforcement Learning
Journal of Shipping and Trade: Internet of Things enabled real-time cold chain monitoring in a container port
MDPI: Smart Farming: Internet of Things (IoT)-Based Sustainable Agriculture

KUNNSKAPSSENTER

Lær mer