En hånd med en mobil styrer trådløse sensorer via El-Watch sin Neuron Sensor app.

El-Watch trådløse sensorer: Brukervennlig IoT-overvåking er her!

Hele poenget med trådløse sensorer er å gjøre overvåkning enklere. Hvorfor blir da industriell overvåkning ofte komplisert? Hos El-Watch gjør vi det enkelt. Vi streber etter å levere de mest brukervennlige IoT-overvåkningsløsningene på markedet.

Trådløse sensorer er designet for å forbedre effektivitet, men mange løsninger er langt fra brukervennlige. Ingen trenger komplisert effektivitet; det motvirker formålet. Effektivitet fremmes best med effektive løsninger, og der kommer El-Watch sine løsninger inn i bildet.

Før vi avslører hvordan våre trådløse sensorer gjør overvåkning enkelt, er det nyttig å utforske årsakene til at IoT-overvåkning ofte blir komplisert. Eventuelt kan du hoppe direkte til kapittelet om El-Watchs trådløse sensorløsninger her.

Innhold

 1. Hvordan fungerer trådløse sensorer?
 2. Hva er trådløse sensornettverk?
 3. Utfordringer med IoT-overvåkning
 4. Trådløse sensorer + IoT = Brukervennlig harmoni
 5. Industriell bruk av trådløse sensorer
 6. Eksempler på funksjonelle trådløse sensornettverk
 7. Fordeler ved å investere i trådløse sensorer
 8. El-Watch trådløse sensorer
 9. Komplisert effektivitet er historie!

Hvordan fungerer trådløse sensorer?

Trådløse sensorer er elektroniske enheter designet for fjernovervåkning av endringer i fysiske eller miljømessige forhold. Mange typer trådløse sensorer reagerer på forskjellige parametere, som temperatur, fuktighet, trykk, lys osv. Vanligvis digitaliseres sensormålingene og overføres til en nærliggende trådløs datainnsamler (gateway) for videre behandling.

Trådløse sensorer brukes i alt fra smartklokker til smartbyer. Hos El-Watch fokuserer vi på industriell, trådløs IoT-overvåkning. Våre trådløse sensorer er spesielt robuste og danner vanligvis store trådløse sensornettverk.

Les mer i vår artikkel om hvordan trådløse sensorer muliggjør en bærekraftig produksjonsindustri

Hva er trådløse sensornettverk?

Et trådløst sensornettverk samler data fra flere overvåkningsenheter (sensornoder). De trådløse sensorene overfører data til en gateway, som overfører de registrerte dataene til en lokal behandlingsenhet, eller i en IoT-løsning, til skyen. IoT-overvåkningsprogramvare muliggjør nettverkskontroll og dataanalyse.

Avhengig av produksjonsmodus, anleggets oppsett, driftsstørrelse og andre miljøfaktorer, krever trådløse sensornettverk ofte skreddersydde løsninger. Naturligvis kan dette skape en rekke komplikasjoner i det trådløse nettverket.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

La oss oppdatere deg på siste nytt innen IoT og sensorteknologi

Utfordringer med IoT-overvåkning

For å bekjempe sløsende prosedyrer og fremme effektivitet, leverer El-Watch brukervennlighet fra ende til annen. Vi sikter mot å strømlinjeforme og forenkle alle prosesser, fra planlegging og oppsett av trådløse sensornettverk til datainnsamling og analyse.

Planleggingsproblemer med trådløse sensornettverk

De fleste problemer med trådløse sensornettverk kan unngås. Imidlertid er det ikke enkelt å planlegge for IoT-overvåkning uten et team av sensor-eksperter tilgjengelig. El-Watch er her for å hjelpe deg med å planlegge, sette opp og drifte trådløse sensornettverk.

De viktigste tingene å vurdere er dekningen i anlegget ditt, energikostnadene for å holde nettverket ditt i gang, vedlikeholdsbehov for nettverket, nettverkets skalerbarhet og krav til datainnsamling.

Å finne det rette trådløse sensornettverket

Å velge en leverandør er ett av de første problemene du vil møte etter å ha bestemt deg for å investere i et trådløst sensornettverk. Det finnes mange løsninger på markedet med forskjellige styrker og svakheter.

Utfordringen er å finne den best egnede trådløse sensorløsningen for din virksomhet. Hos El-Watch selger vi ikke uten å først konsultere for å sikre at hver kunde får den best mulige løsningen for sin drift.

Kalibreringsproblemer med trådløse sensorer

Forstyrrende elementer er et vanlig problem når man jobber med industrielle trådløse sensorer. Å etablere pålitelig dataoverføring i store områder med mange fysiske og elektriske forstyrrelser kan være utfordrende.

I tillegg kan miljøendringer og utstyrsbevegelser ofte føre til at parametere endres, noe som betyr at sensorene må kalibreres på nytt. Feilaktig kalibrering resulterer i dårlige vedlikeholdsrutiner og kan lede til sikkerhetsrisikoer.

Tilkoblingsproblemer med trådløse sensorer

Når det gjelder kalibrering og daglig drift, må ditt trådløse sensornettverk kommunisere løpende med gatewayen, skyen og styringsprogramvaren. Å få alt dette opp og gå kan være utfordrende.

Trådløse sensornettverk er avhengige av pålitelig tilkobling fra noder via flere koblinger til styringsprogramvaren. Hver gang dataene overføres, kan det oppstå problemer hvis dataene blir forringet eller forsinket. For å sikre og forenkle prosessen, håndterer vårt trådløse sensornettverk alle data, fra sensornoder til styringsprogramvare, i en sammenhengende arbeidsflyt.

Problemer med å skifte ut trådløse sensorer

Trådløse sensorer kan ta skade i tøffe miljøer, noe som kan lede til at maskinvaresvikt ikke oppdages i tide. Å erstatte en defekt node er avgjørende, men kan forårsake komplikasjoner på grunn av vanskelig plassering. Det kan til og med være vanskelig å oppdage på grunn av manglende databehandling.

Uoppdagede defekte noder fører til unøyaktig overvåkning, og feildeteksjon krever nøye datakontroll. El-Watchs serie med robuste neuron-sensorer er spesielt designet for å tåle harde arbeidsforhold. Vår Neuron Sensors-app gjør databehandling enkelt slik at du får full kontroll over sensornettverkets helsetilstand og at sensorutskiftingen blir problemfri.

Datainnsamling- og tolkningsproblemer

Datainnsamling kommer med visse utfordringer, som kompleks forvaltning, sikkerhetsproblemer, pålitelighet av sanntidsoverføring og lagringskrav.

El-Watchs brukervennlige løsninger tar hånd om alle disse problemene. Kort sagt, vi har forenklet databehandling med vår app og styrket IoT-overvåkning med vår maskinvare.

Les mer om smartsensorproblemer og hvordan vi løser dem her

Trådløse sensorer + IoT = Brukervennlig harmoni

IoT er en avgjørende komponent for å gjøre trådløse sensornettverk brukervennlige. Utvidet datakontroll gjør det enklere å oppdage avvik umiddelbart. Strengt tatt, snakker vi ikke om avvik i dine trådløse sensorer, men i forhold til prediktivt vedlikehold.

Defekte trådløse sensorer forkommer nesten aldri. El-Watch Neuron-sensorer er svært robuste. Takket være vår dataanalysesoftware lar de deg forutse og forhindre utstyrsfeil før de oppstår.

Selv den minste endringen i vibrasjon, temperatur, trykk eller luftfuktighet oppdages og rapporteres. Deretter kan avviksdataene sammenlignes med data fra tidligere hendelser for å avgjøre om vedlikehold er nødvendig eller ikke.

Vi har en annen artikkel om prediktivt vedlikehold hvis du vil vite mer. I denne artikkelen fokuserer vi på det faktum at påliteligheten til trådløse sensorer og programvare skreddersydd for brukervennlighet gjør IoT-overvåkning enklere enn noensinne.

Industriell bruk av trådløse sensorer

Industrielle trådløse sensornettverk har mange bruksområder. Vanligvis blir det brukt til prediktivt vedlikehold, automatisering av operasjoner, produksjonsoptimalisering og forbedring av sikkerhet.

Sistnevnte er direkte knyttet til prediktivt vedlikehold, siden vedlikeholdsarbeidere ofte jobber i farlige miljøer på et tidspunkt når sikkerhetssystemene er pauset. Prediktivt vedlikehold reduserer behovet for nødvedlikehold og reduserer dermed ulykkestallene i industrisektoren.

I tillegg brukes industrielle trådløse sensorer for fjernovervåkning av vibrasjoner, temperatur, kjøling, kuldekjeder, HVAC og mye mer. La oss se på noen praktiske eksempler.

Eksempler på funksjonelle trådløse sensornettverk

Det tok bare tre dager før våre vibrasjonssensorer avverget en krise hos en tømmerbedrift med mer enn 440 ansatte. I 2020 testet Bergen Holm AS fem El-Watch-sensorer. I dag teller deres overvåkningsnettverk mer enn 600 trådløse sensorer.

Med en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner er Bergene Holm AS avhengig av mange maskiner for å holde produksjonen i gang. Våre vibrasjonssensorer hjelper Bergene Holm med å gjennomføre prediktivt vedlikehold og eliminere eventuelle uønskede produksjonsstans.

«For oss var det viktig at brukerterskelen er lav, og systemet er enkelt å sette opp. Dette fant vi i El-Watch sine sensorer.»

Teknisk direktør – Håvard Omholt

Les hele historien her: Maskinovervåking forhindret havari i Bergene Holms produksjonslinje

Produkt

Neuron Vibration Sensor

Neuron Vibration Sensor måler vibrasjonsnivå og overflatetemperatur hvert andre minutt. Sensoren har en innebygd magnet på baksiden for enkel installasjon. 

Fordeler ved å investere i trådløse sensorer

Vi har allerede snakket om de viktigste fordelene med trådløs IoT-overvåkning: Det muliggjør prediktivt vedlikehold, produksjonsoptimalisering og forbedret sikkerhet. Men det finnes mange flere fordeler med å velge trådløse sensorer i stedet for kablede.

Først og fremst er trådløse sensornettverk mye enklere å installere, tilpasse og skalere i tråd med produksjonsoppgraderinger. Du flytter ganske enkelt, kalibrerer på nytt, og skaffer flere trådløse sensorer når du trenger dem.

Kablede sensorer gir mening i visse scenarier, som når du trenger rask prosesskontroll eller i maskinbeskyttelsessystemer som er avhengige av tusenvis av prøver per sekund. Imidlertid bør du alltid vurdere om trådløs IoT-overvåkning egner seg for din virksomhet. Det kan spare deg mye hodebry.

Topp 5 fordeler med trådløs sensorovervåkning

 1. Enkel installasjon (Ingen kabler forstyrrer produksjonen)
 2. Reduserte kostnader (Mindre arbeid med installasjon og tilpasning)
 3. Konstant tilkobling (Kontroller eiendeler hvor som helst, når som helst)
 4. Fleksibel overvåkning (Flytting av trådløse sensorer tar sekunder)
 5. Skalerbarhet (Trådløse sensornettverk kan enkelt utvides)

El-Watch trådløse sensorer

For å være ærlig, så er vi i El-Watch stolte over å tilby de mest brukervennlige trådløse sensornettverkene på markedet i dag. Vi startet med å designe en serie robuste sensorer som er enkle å installere, sette opp, tilpasse og kommunisere med.

Samtidig integrerte vi IoT fullt ut og laget Neuron Sensor-appen for å forenkle overvåkning og dataanalyse. Kort sagt, vi optimaliserte kommunikasjonslinjene i et trådløst sensornettverk og gjorde det lett tilgjengelig på alle digitale plattformer.

Til sist, for å komplementere våre brukervennlige IoT-overvåkningsløsninger, ga vi nettstedet vårt en grundig overhaling. Ta en kikk for å finne info om alle våre sensorer (mer enn 50 typer) og applikasjoner, eller ta kontakt for å be om et tilbud og få en gratis demo.

Produktbrosjyre

Finn den perfekte løsningen

Vi tilbyr over femti forskjellige typer sensorer. Oppdag nye muligheter i vår produktbrosjyre.

Komplisert effektivitet er historie!

En vanlig feil i industriell overvåkning er å overkomplisere ting. Det er essensielt å velge egnede trådløse sensorer for din IoT-overvåkning. De fleste El-Watch-sensorer festes enkelt med magneter eller lim, noe som gjør nettverket ditt utrolig fleksibelt.

Du kan enkelt kalibrere dine trådløse sensorer og få dem til å kommunisere med vår app. Ta for eksempel vibrasjonssensornettverk. Skann ganske enkelt QR-koden på hver sensor med telefonen din og engasjer IoT-overvåkning på dashbordet ditt.

Poenget med trådløse sensorer er å gjøre overvåkning enklere, noe vi sikter mot å gjennomføre. Våre IoT-løsninger er designet for å være brukervennlige, langvarige og fremme økonomisk og miljømessig bærekraft i industrisektoren.

Klar for å prøve trådløse sensorer?

Kontakt en av våre salgs-representanter for gode råd og en hyggelig sensor-prat.

Kilder og annet nyttig lesestoff

Academia: Wireless Sensor Networks: Issues, Challenges, and Survey of Solutions
Analog Devices: Wireless Sensor Network Challenges and Solutions
Computer Networks Journal: Wireless sensor networks: a survey
IOT For All: Wireless Sensor Solutions That Solve Retail Problems
MDPI: Applications of Wireless Sensor Networks and Internet of Things Frameworks in the Industry Revolution 4.0
Science Direct: Wireless Sensor Network
Yokogawa Solution Service Corporation: Practical Considerations for Selecting an Industrial Wireless Sensor Network

KUNNSKAPSSENTER

Lær mer