Sensors in industry

Vellykket partnerskap med sensorer for britisk industri

På rekordtid fra de første samtalene på seinsommeren 2021 har partnerskapet mellom El-Watch og Malone Group i Staffordshire allerede begynt å gi bruksverdi for kunder i England som har tatt i bruk sensorteknologien fra Rindal i Norge.  Flere store kunder er oppe og går, og har installert ulike typer sensorer i sine produksjonsmiljøer for å overvåke, effektivisere og optimalisere drift, redusere kostnader, unngå feil og nedetid og drive prediktivt vedlikehold på utstyr og maskiner.

Malone Group er et irsk selskap med kontorer i Canada og Bulgaria i tillegg til England. De tilbyr rådgivning, prosjektledelse og tekniske løsninger for industri på områder som engineering, sikkerhet, vedlikehold, automasjon, forskning, utvikling og innovasjon. De har industrikunder innen mange bransjer og leverer til farmasi, emballasje, helse, produksjon (Industri 4.0), energi, logistikk og annen kommersiell virksomhet.

Les mer om Malone Group her.

Hos mange av de større industrikundene til Malone blir det ofte gjort store investeringer innen prediktivt vedlikehold. De erfarte at en svært stor andel av investeringskostnaden gikk til kabling og installasjon av ulike sensorløsninger. Det ble da naturlig for Malone å undersøke om det fantes gode sensorløsninger som kunne gi nødvendig oversikt og varsler trådløst, så selve kabelkostnaden kunne unngås. De første undersøkelsene var nedslående. Miljøene var for tøffe, tilgjengelige sensorer var ikke bra nok og data ville ikke bli pålitelige. Men det var før de fikk kunnskap om Neuron trådløse sensorer fra El-Watch

Trådløs, raskt og enkelt

Managing Director Phil Clulow i Malone Group ble introdusert for El-Watch og trådløse sensorer i fjor sommer. Sensorene løste eksakt det firmaet hadde søkt etter. Robuste sensorer som helt trådløst leverer data ved hjelp av 4G-nett, med et energieffektivt batteri med lang levetid, og som til lav kostnad og med rask montering leverer pålitelige data fra første sekund. Phil Clulow fant raskt tonen med CEO i El-Watch, Ingar Fredriksen, og på høstparten var en partneravtale klar, med signering i november.

Stephen Malone og Phil Clulow (Malone Group) signerer partner-avtalen med Ingar Fredriksen og Tor Øistein Skjermo (El-Watch) i november 2021.

De første kundene installerte sensorer i februar 2022 og tilbakemeldingene er strålende.

– Våre kunder søker etter nye og innovative løsninger, mer fleksibilitet og raskere installering. Når vi nå presenterer sensorløsningen fra El-Watch ute hos våre kunder blir de forbløffet og imponert over effektiviteten og enkelheten. På 3 minutter kan vår produktsjef ha en fullverdig løsning oppe å stå på stedet hos kunden og demonstrere målinger i sanntid. Det er også en fordel at sensorene er små og enkle å ta med ut for demoformål, samt kjappe å feste eller flytte til nye enheter på grunn av de smarte magnetfestene. Og så får vi måledata med det samme og kan vise dem direkte i appen, forteller Clulow, og fortsetter:

– For oss som selskap er denne partneravtalen gull verd. Gode produkter som er lette å forklare og demonstrere og som gir umiddelbar verdi for kunden passer godt inn i våre utviklingsplaner som selskap. Det gjør det enklere for oss å rekruttere nye kunder og det er selvsagt ekstra fint å kunne tilby kundene nye, innovative løsninger som ikke finnes fra før i vårt nedslagsfelt og de landene vi operer i.

Partner-avtalen mellom Malone Group og El-Watch gir nye muligheter for britisk industri gjennom trådløse IoT-sensorer for overvåkning. (Illustrasjons photo)

Ingar Fredriksen i El-Watch er glad for at Malone har funnet stor nytte i trådløse IoT-sensorer som del av sin verktøykasse.

– Industrien trenger kombinasjonen av enkelhet og muligheten til å bruke data slik man vil, slik vi tilbyr. Framtida er tross alt trådløs, så dette er både ytterst relevant og fremtidsrettet teknologi, supplerer han.

Partnerskap for framtida

Fredriksen og El-Watch jobber nå med å få på plass flere industrielle partnere i en rekke land inkludert Norge.

– Erfaringen med Malone har gjort oss trygge på at dette er en riktig vei å gå for oss. De har eksisterende kunder som har behov for det vi tilbyr, og våre sensorer blir gjerne satt sammen med andre produkter og tjenester våre partnere kan tilby, og de blir slik en sterk og kompletterende leverandør.

Eksempler på sensorer montert på produksjonsutstyr og maskiner ute hos britiske industrikunder.
(Foto: Malone Group)

El-Watch har en bred plattform med ulike sensorer som måler blant annet temperatur, trykk, og vibrasjon. Disse benyttes både i prediktivt vedlikehold, risikoreduksjon, optimalisering og effektivisering av drift for å nevne noe. Men bruksområdene er utallige, og selvsagt mener Fredriksen at dette er noe alle industribedrifter har nytte av.

Se utvalget av trådløse sensorer her

Verktøykasse som fungerer

Vi har lyst til å hjelpe bedrifter ute i verden for vi vet at dette er teknologi de aller fleste vil profittere på. Vi sitter rett og slett med en digital verktøykasse verden trenger. Produktene våre er verdensledende og har dokumentert effekt i industrien. Vi vet kort sagt at dette funker.

Og så ønsker vi å være en pålitelig og rask partner med korte beslutningslinjer som liker å være engasjert og tilgjengelig for partnerne våre og deres kunder. Vi kan vise dem nye bruksområder og har høy kompetanse på teknologi, trådløse løsninger og software, sier Fredriksen.

Phil Clulow er raskt ute med å bekrefte Fredriksens synspunkter.

– Vårt samarbeid med El-Watch er veldig dynamisk og med rask respons fra dem, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger også fra kunder som nyter godt av dette. Vi har fått mye support og støtte fra El-Watch i oppstarten, og er veldig tilfreds med engasjementet og måten teamene våre jobber sammen på. Vi har hyppig kontakt og det kommer jo kundene våre til gode, avslutter Clulow.

Bli partner?

En partneravtale med El-Watch gir stor verdi og nye muligheter for både leverandører og kunder. Kanskje er du representant for en bedrift som ser nytten av å kunne tilby denne verdensledende IoT-teknologien? Eller kanskje er du kunde av noen du skulle ønske kunne tilby det? Vi ønsker velkommen til deg som ønsker å kontakte oss for en hyggelig sensor-prat.

Klar for å prøve trådløse sensorer?

Kontakt en av våre salgs-representanter for gode råd og en hyggelig sensor-prat.

KUNNSKAPSSENTER

Lær mer