Our_Story2

Vår historie

Historien om El-Watch starter for over 20 år siden med en ungdommelig nysgjerrighet og interesse for teknologi. Tor Øistein Skjermo og Ole Furuhaug, 2 barndomsvenner, ble formet av en oppvekst i Rindal, Norge hvor det å utforske og leke med elektronikk og teknologi var en naturlig del av oppveksten. Mens andre barn brukte tid på mer «normale» fritidsaktiviteter, brukte vennene tid på å engasjere seg i tekniske spørsmål og praktiske problemstillinger. Det som motiverte dem mest, var å løse «umulige» oppgaver ved hjelp av teknologi. Etter hvert var det interessen for elektronikk og radio som tok overhånd.

Faksimile fra lokalavisa Driva fra 2007.

Det er nå mer enn 20 år siden Tor Øistein Skjermo og Ole Furuhaug satte seg ned og diskuterte muligheten for å montere sensorer i sikringsskap for å hindre mulig brann. De startet selskapet El-Watch basert på utviklingen av et slikt produkt. Det viste seg at de var forut for sin tid, siden teknologien som eksisterte først på 2000-tallet ikke var rimelig nok, ikke avansert nok og for plasskrevende til at det var mulig å starte produksjon av slike sensorer. Men tanken ble sådd.

I mellomtiden utviklet El-Watch andre produkter med stor suksess og disse produktene har bidratt økonomisk slik at El-Watch har kunnet utvikle seg til det det er i dag. Det har også gitt ekstremt viktig erfaring med å forstå hva som er viktig for kunden. Hva kreves av elektronikk som skal brukes hver dag og ofte brukes i svært tøffe miljøer.

El-Watch er i dag et fullblods teknologiselskap med base i Midt-Norge med kontorer i Rindal og Trondheim. Selskapets egne ansatte har utviklet sensorplattformen «Neuron sensorer» – et helnorsk produkt som inkluderer robuste og trådløse sensorer, gateway, skyløsning og app, og utgjør en komplett løsning spesielt egnet for industrien. Sensorene monteres på få minutter og har da lang levetid med et energieffektivt batteri.

Dagens stab i El-Watch

Sensorene brukes i dag av store globale selskaper som Alcoa og Smurfit Kappa, norske industrigiganter som Hydro, Elkem og Bergene Holm, men også småskalaprodusenter som lokale slaktere, restauranter, hoteller og matprodusenter. El-Watch har et stort utvalg av sensorer som dekker utallige bruksområder (lenke)

Historien har formet El-Watch og gjør oss til det vi er i dag. Vi elsker teknologi, vi er nysgjerrige og prøver fortsatt å løse «umulige» problemer for kundene.

KUNNSKAPSSENTER

Lær mer