Industries-6

Komplette trådløse IoT-løsninger for flere bransjer

Det er nesten ikke grenser for hva El-Watch sine trådløse IoT-løsninger kan oppnå. Vi startet med å utvikle sensorer for en håndfull bransjer og utvidet bedriften derfra. Nå leverer vi trådløse IoT-løsninger for overvåking av tilstander, forbruk, og ytelse i bygg, industri, landbruk og transportnæringen. Sensorene våre øker effektivitet, styrker sikkerhet og legger til rette for bærekraftig produksjon i alle disse bransjene.

Hos El-Watch spesialiserer vi oss på optimalisering av sensorløsninger. Vi tilbyr mer enn 50 typer sensorer som alle er lette å installere og ta i bruk. Så fort sensorene er på plass reduseres dine produksjonskostnader. Målet vårt er å utvikle de mest brukervennlige IoT-løsningene for automatisering og prediktivt vedlikehold som verden noen gang har sett.

Produktbrosjyre

Finn den perfekte løsningen

Vi tilbyr over femti forskjellige typer sensorer. Oppdag nye muligheter i vår produktbrosjyre.

IoT-løsninger for industrien

Trådløse IoT-løsninger er veldig nyttig for industriell automasjon, men vi fokuserer enda mer på prediktivt vedlikehold. Det er fordi kontinuerlig overvåking tillater bedrifter å operere med optimal kapasitet uten å risikere at maskiner og utstyr blir overarbeidet eller havarerer.

Kort sagt vil prediktivt vedlikehold si konstant monitorering for å forutse når maskiner og utstyr trenger ettersyn. Dette skaper trygge arbeidsforhold, selv når maskinene jobber opp mot maksimal kapasitet. Samtidig elimineres bortkastet ressursbruk på unødvendig vedlikehold.Kundene våre benytter prediktivt vedlikehold i mange forskjellige bransjer. En av våre trelastprodusenter økte sin produksjonskapasitet med nesten 50 prosent takket være installering av El-Watch sine IoT-løsninger. Hos Bergene Holm avverget de et kostbart maskinhavari bare tre dager etter at de første trådløse sensorene ble installert.

Produkt

Neuron Vibration Sensor

Neuron Vibration Sensor måler vibrasjonsnivå og overflatetemperatur hvert andre minutt. Sensoren har en innebygd magnet på baksiden for enkel installasjon. 

Byggautomasjon med IoT

Det er mye snakk om byggautomasjon om dagen, og med god grunn. For det første kan det spares enorme summer på automasjon av daglig drift og vedlikehold. For det andre legger byggautomasjon til rette for bærekraftig utvikling. Automatisert HVAC resulterer i drastisk redusert energiforbruk og minimale vedlikeholdskostnader. 

En næringseiendom på 60.000 kvadratmeter med et stort antall leietakere reduserte sine energikostnader med ca. 35 prosent takket være bremsing av vifter, varme- og ventilasjonsanlegg når bygget står tomt. 

Les mer i vår artikkel om hva du tjener på å investere i trådløse temperatursensorer.

Ventilasjonssystemer i bygg benytter varmevekslere til gjenbruk av varmluft som pumpes ut. Denne luften kan nemlig varme opp luften som sirkuleres i bygget. Med temperatursensorer installert blir varmeutvekslingen nøye overvåket, noe som sikrer minimalt energitap.

Produkt

Neuron Temperature IP67

Neuron Temperature IP67 Sensor er en liten og kompakt sensor for måling av temperatur og er egnet for et bredt spekter av bruksområder. 

Bare tenk deg hvilke innsparinger som er mulig om alle systemer i et bygg opererte med maks effektivitet, inkludert vann, ventilasjon, lys, elektrisitet og sikkerhet.

Forskning viser oss at byggautomasjon kan senke energikostnadene med 24 prosent eller mer. I det lange løp kan du også oppleve drastisk økt omsetningen fordi korrekt temperaturjustering har vist seg å forbedre produktivitet på arbeidsplassen.

IoT-løsninger for landbruket

Sikkerhet er viktig i de fleste industrier, og landbruket er intet unntak. Overopphetede elektriske anlegg er årsaken til 70 prosent av alle branner på Norske gårder. Våre trådløse IoT-løsninger oppdager temperaturstigninger i strømkabinettene før det begynner å brenne.

El-Watch sitt brannvarslingssystem er fullstendig trådløst. Det er lett å styre i appen og kan enkelt tilpasses din gårds behov. Om du i tillegg benytter våre IoT-løsninger for å overvåke temperatur, fuktighet og energiforbruk blir den daglige gårdsdriften mer bærekraftig enn du noen gang hadde drømt om. 

For eksempel vil hensiktsmessig overvåking av avlinger lede til bedre vekstforhold, noe som reduserer plantemengden som kastes på grunn av dårlig kvalitet. Bedre kontroll på planteveksten minsker også behovet for sprøytemidler.

Les mer: Trådløse sensorer: Bærekraftig teknologi for industri 4.0

Dagens landbruk blir stadig mer likt industriproduksjon med utstrakt bruk av roboter og automatisering av mange prosesser. Derfor bør prediktivt vedlikehold prioriteres, da det sikrer forutsigbar produksjon, effektiv ressurbruk og optimal plantevekst.

Våre IoT-løsninger er din fremtid

Som sagt er det nesten ikke grenser for hva trådløse IoT-løsninger kan oppnå. Det er en sentral del av utviklingen av smart byer og industri 4.0. IoT-løsninger er også viktig for modernisering av helsetjenester og fremmer bærekraft i et hav av bransjer over hele verden. 

El-Watch startet i en liten krok av den trådløse sensorindustrien og jobbet oss utover. I dag leverer vi IoT-løsninger til både små og store bedrifter. Ingeniørene våre har utviklet løsninger for restauranter, landbruk og fabrikker.

Vi er ekstra stolte av det prediktive vedlikeholdet vi har etablert og den økte effektiviteten vi har generert i norske industrier. Blant kundene vår finner du noen av Norges største trelastprodusenter, samt verdens mest energieffektive smelteverk.

Om du ikke finner passende IoT-løsninger for dine behov i vår katalog oppfordrer vi deg til å ta kontakt. Vi vil gjerne hjelpe, og vi gjør alltid vårt beste for å tilby teknologi eller løsninger som reduserer kostnader, styrker sikkerhet og øker bærekraft.

Klar for å prøve trådløse sensorer?

Kontakt en av våre salgs-representanter for gode råd og en hyggelig sensor-prat.

KUNNSKAPSSENTER

Lær mer