Fine dining restaurant

Kjøleovervåking reddet Trondheims-restaurant fra store tap

Restauranten To Rom og Kjøkken slapp unna med skrekken etter investering i temperaturovervåking. I juni 2022 installerte de El-Watch temperatursensorer i fryse- og kjølerom. To måneder senere ga investeringen avkastning da alarmen gikk og avverget store tap.

To Rom og Kjøkken er en såkalt «fine dining restaurant» i hjertet av Trondheim. Det vil si at vi ønsker å vise det beste Trøndelag har å by på av førsteklasses råvarer og service. Det betyr også at vi trenger gode samarbeidspartnere, slik som El-Watch.

Roar Hildonen, daglig leder og eier av To Rom og Kjøkken

I juni 2022 bestemte To Rom og Kjøkken seg for å beskytte sine råvarer, viner og håndverksøl med kjøleovervåking. Valget falt på El-Watch sine IoT-baserte løsninger med trådløse temperatursensorer og app-styrt overvåking.

Etter nøye vurdering valgte vi El-Watch på grunn av god service. Systemet deres var veldig lett å installere og forstå, og vi fikk veldig god oppfølging i etterkant.

Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken

Kontakt gjerne El-Watch for mer info om kjøleovervåking

Customer Story To Rom og Kjøkken - Cold storage monitoring prevented major restaurant losses

Da alarmen gikk i kjølerommet til To Rom og Kjøkken

Det var en lørdag kveld at vi plutselig fikk alarm om temperaturøkning i ett av våre kjølerom. Det hadde vi ikke merket om det ikke var for sensorene. Fordi det ble raskt oppdaget kunne vi berge råvarene og sikre kvaliteten.

Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken

Neuron Sensor Appen utløste altså en alarm på grunn av unormal temperaturstigning, noe som gjorde To Rom og Kjøkken oppmerksomme på at kjølerommet var gåent. Rask reaksjon på alarm avverget krisen, reddet råvarene og opprettholdt restaurantdriften.

Graph showing the alarm going off in a cold storage monitoring system
Rød ring på grafen viser alarmvarsel og vi ser tydelig temperaturstigningen og når problemet var utbedret med normale målinger.

Investeringen i kjøleovervåking betalte seg nærmest selv på grunn av besparelsene vi gjorde den kvelden. Om det ikke var for tidlig varsling om temperaturøkning, hadde vi risikert å måtte kaste råvarer for titusenvis av kroner.

Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken

Produkt

Neuron Temperature IP67

Neuron Temperature IP67 Sensor er en liten og kompakt sensor for måling av temperatur og er egnet for et bredt spekter av bruksområder. 

Tre ting To Rom og Kjøkken sparte på automatisert kjøleovervåking

I restaurantbransjen er det ikke uvanlig med manuell loggføring for å følge mattilsynets regelverk for ubrutte kjølekjeder. Denne jobben kan effektiviseres og forenkles med IoT overvåking da dette kan utføres fra smarttelefoner uansett hvor personalet befinner seg.

For oss var det utvilsomt en god investering. Det gir en god trygghet å vite at vi alltid blir passet på og at råvarene våre er lagret i optimal temperatur. Vi opplever at El-Watch sitt system fungerer veldig godt for vårt behov.

Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken

Mange velger manuell kjøleovervåking for å spare ressurser, men moderne metoder er ofte mer besparende. Utstrakt bruk av smartteknologi i samfunnet har redusert prisene på IoT-teknologi. Automatisert overvåking og prediktivt vedlikehold har derfor blitt en overkommelig investering for små og mellomstore bedrifter.

Her kommer vi inn på et av de viktigste poengene med IoT-basert kjøleovervåking; det tillater bedrifter å forutse uhell før store skader oppstår. Om ikke de ansatte hadde merket at det var noe muffens (ikke muffins) på kjølerommet, ville bedriften tapt mer enn bare matvarer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

La oss oppdatere deg på siste nytt innen IoT og sensorteknologi

Som regel skyldes ikke de største tapene utskifting av utstyr eller råvarer, men uventet stopp i produksjon eller servering. Om maten til To Rom og Kjøkken hadde gått tapt, måtte de nødvendigvis stenge restauranten neste dag, eller muligens helgen igjennom.

I stedet ble maten berget uten at de ansatte ble satt ut av arbeid eller gjestene måtte kansellere sine middagsplaner. I tillegg ga det To Rom og Kjøkken (og El-Watch) en gyllen mulighet til å promotere sin pålitelighet, selv om store utfordringer rammer bedriften.

To Rom og Kjøkken tjente altså tre ting på automatisert kjøleovervåking:

  • Verdifulle varer ble reddet, ingenting gikk til spille
  • Restaurantdriften ble opprettholdt
  • Restaurantens renommé ble styrket

Automatisert kjøleovervåking sikrer trygg restaurantdrift

Automatisert overvåking eliminerer menneskelige feil og etablerer et nytt trygghetsnivå. Slik sikres operativ stabilitet samtidig som mattilsynets regelverk overholdes. El-Watch har jobbet hardt for å gjøre kjøleovervåking så brukervennlig som mulig.

Kjøleovervåking med trådløse IoT-sensorer har derfor blitt tryggere og enklere enn noen gang. Sensorene installeres kjapt og problemfritt med teip eller strips. Deretter måler de temperatur hvert tredje sekund og lagrer rapporter fortløpende.

All monitoring og rapportering lagres i skyen og kan enkelt sjekkes og analyseres via vår Neuron Sensor App. Den er utviklet med tanke på industriell sikkerhet og kundevennlighet. Alle med tilgang får innsyn og kan gripe inn når kritiske situasjoner oppstår.

Appen kan enkelt stilles inn til ulike behov, deriblant å sette av alarmer når det forekommer uventede temperaturendringer. Det kan skyldes at noen har glemt å lukke fryseromsdøra, eller som i To Rom og Kjøkken sitt tilfelle, kjøleromhavari.

IoT sensor in cold storage monitoring system

El-Watch sine løsninger er mer allsidige enn noen gang

Visste du at El-Watch har mer enn 50 typer sensorer i sortimentet? Vi kan overvåke alt fra temperaturer i kjølerom og kjøttstykker til vibrasjoner i maskineri og kjølevesketemperatur i transformatorer.

Vi har sensorer som overvåker om vinduer/dører er åpne, om luftfuktigheten i vertikale landbruk er optimal, om du sløser for mye strøm i ventilasjonsanlegget ditt, og mye mer. Her kan du se vårt sensorutvalg.

Vi har jobbet mye med å utvikle løsninger som gjør det lettere for firmaer i næringsmiddelindustrien å overvåke sine kjølekjeder i tråd med mattilsynets regler. Mer om dette kan du lese i vår artikkel «Overvåking av kjølerom gir økt bærekraft på alle plan».

I tillegg kan du lese flere artikler om kundesuksesser på nettstedet vårt. Blant annet kan du lese om hvordan trelastprodusenten Talgø MøreTre tjente millioner på å investere noen tusenlapper i sensorer og IoT-basert overvåking fra El-Watch.

Klar for å prøve trådløse sensorer?

Kontakt en av våre salgs-representanter for gode råd og en hyggelig sensor-prat.

KNOWLEDGE

Lær mer

Produktbrosjyre

Finn den perfekte
løsningen

Vi tilbyr over femti forskjellige typer sensorer. Oppdag nye muligheter i vår produktbrosjyre.