Fremtind-satser-på-sensorer-og-gir-forsikringsrabatt

Fremtind satser på sensorer og gir forsikringsrabatt

Forsikringsselskapet Fremtind er med på laget og gir nå sine landbrukskunder 10% ekstra i forsikringsrabatt ved installering av Neuron trådløse sensorer fra El-Watch i El-skap på gården.

Fremtind har sett den store verdien som ligger i sensorovervåkning av El-skap i landbruket, og det gleder oss at dette viktige supplementet hos et av Norges største forsikringsselskaper nå er på plass i form av en ekstra rabatt på forsikring. Forsikringsleverandørens offensive tilnærming til nyere teknologi er helt i tråd med deres moderne tankegang rundt sirkulære forsikringsløsninger og fokus på verdier og bærekraft.

Fremtind eies av SpareBank 1 Gruppen AS og DNB Bank ASA, og inngår som datterselskap i SpareBank 1 Gruppens konsern. Selskapet er også den største leverandøren til forsikring som selges i bank, og både privatpersoner og bedrifter utgjør kundemassen.

Les mer om Fremtind her

Alle skader er sløsing med ressurser

– Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine, omgivelsene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Sirkulær forsikring er viktig, og vi ønsker å fremme skadeforebygging og bidra til mer gjenbruk og forhindre at skader oppstår, sier Ingunn Skaalen, som er produktsjef for landbruksproduktene i Fremtind.

2 av 3 branner i landbruket skyldes feil på elektriske anlegg, derfor er det viktig å installere sensorer som et supplement til El-kontroll med termofotografering. Med sensorteknologi vil brannfarlige feil kunne avdekkes i perioden mellom hver el-kontroll og eventuelle feil/avvik kan rettes raskt.

– Med en kombinasjon av el-kontroll med termofotografering, sensorvarsling og om det verste skulle skje, et brannalarmanlegg – så er risikoen for brann svært redusert, slår Skaalen fast.

Brannpakken

Brannpakken til landbruket er et enkelt men komplett system utviklet og produsert i Norge, med formål om tidlig varsling av en mulig farlig situasjon – før katastrofen er et faktum. Systemet er både trådløst, robust og varig, og særlig egnet for tøffe påkjenninger i landbruksmiljøer. Varslingen går direkte til din telefon 24 timer i døgnet, hver dag, hele året.

Forsikringsrabatten kommer i tillegg til alle andre rabatter og gis årlig. Hos et snitt gårdsbruk vil innkjøpet av Brannpakken betale seg inn ved hjelp av forsikringsrabatten på ca 2 år.  

Les mer om brannpakken og priser her

Se kundereferanse:  «Investerte i sensorer etter dramatisk branntilløp i fjøset».

Se YouTube-video om brannpakken her

Trygghet med brannsensorer på gården
Se filmen om gårdbruker, Jon Landsem, som opplevde et dramatisk branntilløp på gården og investerte i sensorer i sine El-skap.

Rabatt gir rimelig løsning

– Løsningen er ikke kostbar for de fleste gårdsbruk og med rabatten de får av oss vil det gi både bonden og oss en god løsning, rimeligere for bonden og bedre sikkerhet for oss som står for sikringsrisikoen. Jeg vil tro at kunden vil føle dette som en ekstra trygghet i tillegg, og det er jo en vinn vinn situasjon, sier Skaalen.

Salgsansvarlig for landbrukskunder i El-Watch, Hallvard Helgetun er glad for å få også et offensivt Fremtind med på laget

– Det gleder oss å se at flere forsikringsselskaper samt stadig flere øvrige nasjonale og internasjonale selskaper sverger til våre produkter og har fått øynene opp for verdien og mulighetene som ligger i sensorteknologi. Landbruket består i aller høyeste grad av kompetente bedriftsledere der mange viser stor interesse for framtidas løsninger, og da er det utrolig bra at forsikringsbransjen er med og rabatterer slik at inngangsbilletten blir grei for de aller fleste.

Forsikringsrabatten får du ved å kontakte din rådgiver i SpareBank 1

KUNNSKAPSSENTER

Lær mer